Help: Epson R1900 giving me poor color results

Discussion in 'Printer Discussion' started by juncobath, Jul 23, 2010.

  1. juncobath

    juncobath

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta
    I purchased an Epson Stylus Photo R1900 in the spring and have had varying results with my prints (digitally colored ink illustrations... not photography). I was very happy with some prints I made on Moab Entrada rag paper using the appropriate ICC profile. (All of this color management and profile stuff is fairly new to me.) However, I replaced a cyan cartridge and now an image that had a bluish-green background is printing with a very blue background... not green at all.

    Any troubleshooting tips? I didn't change any print settings that I'm aware of. I hate to think that simply changing a print cartridge can have such a drastic effect, but this seems to be the only variable that is different.
     
    juncobath, Jul 23, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. juncobath

    silsurf

    Joined:
    Jul 16, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Are you using Epson K2 inks?
    Can you run a test page and make sure the heads are clean?
     
    silsurf, Aug 9, 2020
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.