RICOH Aficio MP C2500 with Mac OS X 10.11.6 ( El Capitan )

Discussion in 'Printer Drivers' started by Nathaniel, Mar 10, 2018.

  1. Nathaniel

    Nathaniel

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I have a RICOH Aficio MP C2500.

    I'm running with a Mac OS X 10.11.6 ( El Capitan ).

    When i plug the printer to my computer it starts downloading a driver, then when i try to print i get black pages with code like this ; %!PS-Adobe-3.0 %APL_DSC_Encoding: UTF8 %A...

    According to Apple it is because my computer use a pilote that support postscript while my printer do not support this version of postscript.

    But there don't propose any solution.

    Do you guys know how to solve this issue ?

    Thank you !

    I already tried to download the pilote from the official website, to uninstall the printer and to install again.
     
    Nathaniel, Mar 10, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. Nathaniel

    Nathaniel

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I've found the solution ;

    You need to install the generic driver.

    System Preference> Printers and Scanners> Delete the printer already installed by pressing "-"> press "+" to re-add the printer> In the add window when selecting the connected printer, at the bottom there are three option: choose the option: use > generic driver.


    At home it works, if it does not work at home UP and I will help you, but mostly do not buy anything.
     
    Nathaniel, Mar 10, 2018
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.