Webinterface gone on ASUS RT-N56U after CLX-6260FW boot

Discussion in 'Samsung' started by natter, Oct 1, 2014.

  1. natter

    natter

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,

    lately I noticed that my Asus router webinterface (model RT-N56U) cannot be reached by browsing to the router IP h**p://192.168.2.1 as before.
    However, WAN access is still possible and also UPnP services from my QNAP NAS seem to work.

    The issue is trigged by switching on my new Samsung CLX-6260FW printer. After approx. 1 min (making some noise, silence,
    making some noice again), the webinterface is gone :-(
    The printer is connected to the router using a patch cable.


    Does any one has a clue why this is happening?
    During boot up I can see that my router gives an IP to the printer and after the webinterface has died I can still connect to the printer with that IP using Samsung's SynThru webinterface.
    I do have DHCP running on the router.

    I would be very happy to get your ideas here.

    Thanks,
    natter.
     
    natter, Oct 1, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. natter

    natter

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I found the root cause:

    Disableing the UPnP service of Samsung's printer did solve the problem.

    The reason why this has the effect of making the router's webinterface unreachable is probably that the printer wants to be accessible from the internet. However, I do not have more facts to share.

    Best,
    natter.
     
    natter, Oct 2, 2014
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.