Brother Mfc-j470dw Keeps Turning On

Discussion in 'Printer Repair' started by spacegremlin, Jun 24, 2017.

  1. spacegremlin

    spacegremlin

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    hello i have the brother mfc-j470dw
    a while ago, it was turning on and off about every 5 minuts.
    the last thing that helped was, hard resetting it, in the maintains menu.

    but now i still have the idea its turning on to much.
    now it turns on, stays on the normal time and goes off.
    you hear some cartridge or setup of the heads, i dont know how to explain.
    but it looks like the head cleaning. but i think its sorter.

    This last thing happens i think each 4 hours.

    i also tough because i do not use the printer at the moment , i print some colourfull a4 photos.
    so if needed, al has run for a good while. but still its doing the same.

    is this normal? and is it possible because of the hard reset, i have to set some new things in the printer that that has been removed , or in the maintains menu.

    thank you,

    ps : it was not clear for me, but i see this question needs to be in printer repair i think. sorry
     
    Last edited: Jun 24, 2017
    spacegremlin, Jun 24, 2017
    #1
    1. Advertisements

  2. spacegremlin

    ruffin

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    53
    Location:
    Florida, USA
    Space: Try disconnecting Internet. Let us know
     
    ruffin, Jun 25, 2017
    #2
    1. Advertisements

  3. spacegremlin

    spacegremlin

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    okey what you mean,

    reset my wifi connection? because i only use it in wifi state
    so i mean reset the wifi of the printer en reconnect?
    because if disconnect the wifi , i cannot print any more

    thank you.
     
    spacegremlin, Jun 25, 2017
    #3
  4. spacegremlin

    spacegremlin

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    for now i first have disabled the brother startup background software, because that i never used,

    lets first see if that fixes the problem.
     
    spacegremlin, Jun 25, 2017
    #4
  5. spacegremlin

    ruffin

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    53
    Location:
    Florida, USA
    ruffin, Jun 25, 2017
    #5
  6. spacegremlin

    spacegremlin

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    thanks i was also thinking about the ip. because i stupid me, the last time i put it in static. that could be an issue indeed. i am going to check the links. and set the ip.
    i will let you know.

    Or i will reserve the ipadress. And i dont care how i will set it. if just the printer will get more sleep hihi
     
    spacegremlin, Jun 25, 2017
    #6
  7. spacegremlin

    ruffin

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    53
    Location:
    Florida, USA
    ruffin, Jun 25, 2017
    #7
  8. spacegremlin

    spacegremlin

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    i dont want to be hopefull right now, but what the hell.
    like the links said the first and only thing i tough was good to do is.

    Disable APIPA something about the printer is requesting an ip or something like that.

    still 12 hours further it did not go on yet. afcourse i was not there all the time. but when you have a problem you know the differents. Only thing would be possible that i would sometime be on a same ipaddress but that is simple to be fixed in the router afcourse. so i am goning to see what this does in the couple of days. and let it know.
    Yes i also tested printing and that is also stil working.
     
    spacegremlin, Jun 25, 2017
    #8
  9. spacegremlin

    ruffin

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    53
    Location:
    Florida, USA
    Appreciate the update. Do let us know.
     
    ruffin, Jun 25, 2017
    #9
  10. spacegremlin

    spacegremlin

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    for now i can confirm that disable APIPA in the printer itself did the trick.
    for now, i did not get a duplicate ipaddress, what can be possible now.
    but if that does i can fix that in my router.

    so far this problem is fixed, thanks.
     
    spacegremlin, Jun 27, 2017
    #10
  11. spacegremlin

    ruffin

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    53
    Location:
    Florida, USA
    Space: Thanks for the update. Glad we got it going. Good luck to you
     
    ruffin, Jun 27, 2017
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
Loading...